Home » Nieuws
DSCN0169.jpg
1tm24dagen.jpg

Maart

Bovenstaande, leuke, foto gevonden op het WWW betreffende de cyclus van de postduif van ei tot aan zelfstandige duif van ongeveer 28 dagen. Op eigen hok zijn we nog niet verder dan stap 1 en 2 bij de vliegduiven. Gekoppeld is er op 8 en 12 maart en de eerste eieren zijn van 16 maart. Deze eerste eieren zijn dus gisteren uitgekomen. Ik heb maar weinig onbevruchte eieren gezien dit jaar en dat is altijd een goed teken. Uiteraard zijn er ook op onze hokken vechtpartijen en eieren welke daardoor kapot zijn gegaan, het hoort er allemaal bij en zal bij een ander niet anders zijn. De eerste liefhebbers welke een bon hebben aangeschaft hebben zich gemeld en moeten vanaf nu nog 4 weken geduld doen.

Afgelopen zaterdag hebben we zowaar de eerste (trainings) vlucht gehad vanaf Heino. Het weer was bij de lossing goed te noemen en na een dik uur melden  de eerste duiven zich alweer boven de hokken. Op zondag nog 2  laatkomers en 1 jaarling nog niet weer gezien is de balans na dit eerste vluchtje van ongeveer 90 km. Komende zaterdag 8 april gaan ze opnieuw de vrachtwagen in voor trainingsvlucht 2, ditmaal vanuit Deventer. Hopende op een vroege lossing met hokken vol kleine jongen en aangepikte eieren.

 

2017  Januari

Langs deze weg willen wij een ieder een fantastisch en gezond 2017 wensen!

Het is nog steeds geen winter en de duiven zijn door de rui. Inmiddels zijn de eerste 6 koppels kwekers bij elkaar gezet in de hoop er weer bruikbare duiven uit te kunnen halen. De komende tijd zullen de duiven de diverse entingen krijgen zodat ze klaar zullen zijn voor het komende seizoen. Op de laatste NPO vergadering is besloten om afstand te nemen van het inmanden van de zgn. invliegduiven. Dus alle duiven dienen vanaf het komende seizoen voorzien te zijn van een chipring/gummi en komen op de uitslag te staan. Om het verenigingsspel levend te houden korfden wij de oude duiven het afgelopen seizoen al op deze manier in echter de jonge duiven werden als "invliegers" gespeeld. Daar komt nu dus verandering in en we moeten maar eens zien hoe we dit gaan aanpakken.

In de laatste maand hebben we nog de hand weten te leggen op enkele nieuwe aanwinsten voor het (gezamenlijke)kweekhok. Via Bertus Timmer, Dodewaard is er een Kleinzoon Orion gekocht. Bertus heeft een fantastische verzameling Jellema duiven in de loop der jaren opgebouwd en verkoopt zo nu en dan jongen uit deze duiven. In Dodewaard zitten er zonen en dochters uit alle toppers van Jellema. In de  afgelopen tijd zijn er al diverse duiven van Bertus naar het noorden verhuisd. Ook hebben we nog een Kleindochter Kleine Jade en Kleinzoon Hilton gekocht. Met deze nieuwe aanwinsten hopen we het kweekhok weer een nieuwe impuls te geven.

Hieronder de stambomen van de "nieuwe" aanwinsten.

2016-1804466.jpg
2015-1438798.jpg
2015-1438791.jpg

Oktober

Inmiddels is het vliegseizoen verleden tijd. De 5 natour vluchten zijn ook afgewerkt, begonnen met 75 (kale) jongen en geëindigd met 60. Ze hebben weer veel geleerd, verschillende weersomstandigheden met de wind uit alle hoeken. Deze manier van het spelen met de jonge duiven bevalt ons prima. Meestal is het weer in augustus en september beter dan in juni en juli en de verliezen zijn zeer acceptabel. Ook leren de duiven genoeg om als jaarling goed mee te kunnen doen met de programmavluchten. De oude duiven (vliegers en kwekers) hebben nog een ronde jongen groot gebracht en deze jongen zijn weer terecht gekomen bij diverse liefhebbers. Dit jaar zijn ze internationaal gegaan: België en Roemenië waren de grootste afnemers. Ook in Nederland zijn de duiven gewild, het vreemde is alleen dat ze bijna allemaal naar het zuiden van het land gaan. Ook zijn er ieder jaar weer "liefhebbers" bij die 10 jongen bestellen en vervolgens niet meer te bereiken zijn en ook niets meer van zich laten horen. Dit jaar was dat het geval met ene Camaro Brouwer (werkelijke naam: Johnny de Bekker). Veelvuldig mail en telefoon verkeer maar toen de duiven moesten worden opgehaald plotseling niet meer te bereiken. Wat heb je aan zulke mensen? Ik schrijf met opzet de naam erbij als waarschuwing voor liefhebbers die misschien ook de vraag krijgen van deze meneer.

De huldigingen komen er weer aan en het is altijd gezellig met collega liefhebbers het afgelopen jaar te evalueren. De duiven kunnen rustig ruien en genieten van bad en open hok. Overwennen van de jonge doffers naar de vlieghokken is altijd een lastig karweitje omdat deze nogal ver uit elkaar staan maar zal vast slagen. Hopelijk laat de roofvogel de duiven de komende maanden met rust zodat we weer vol goede moed aan een nieuw seizoen kunnen beginnen.

In 2017 zal er in Dokkum alleen nog maar gekweekt worden uit 100% Jellema duiven. Dit jaar is er veel tijd en geld geïnvesteerd in het aanschaffen van deze duiven. In de persoon van Johan Makkinga hebben we een geschikte partner gevonden om samenkweek mee te doen. Trots zijn we op het resultaat van de aangeschafte duiven: o.a. 5 kleinkinderen ZWART GOUD, kleinkinderen SOPHIE, kleinkinderen van de LATE BLAUWE van Cees Nijdeken en uit de lijnen van de ORION en SAFFIER. Binnenkort zullen de koppels van de samenkweek op de website komen te staan en de reacties zijn nu al zeer positief te noemen.

10 Augustus

Het oude duivenseizoen zit er weer op. De vluchten vanuit Cahors en Bergerac zijn inmiddels verleden tijd. Beide vluchten zijn met wisselend succes verlopen. Cahors werd een groot succes, de beste uitslag qua percentage. Met 5 duiven mee winnen we 4, 7, 9, 16 en 21 in het NIC. Ook in het NPO concours alle 5 prijs met de klasseringen: 53, 64, 83, 157 en 195. Een geweldige uitslag waar je als liefhebber alleen maar van kan dromen. Groot waren dan ook de verwachtingen voor de week erop toen er gevlogen werd vanuit Bergerac. Helaas is dit toch wel een beetje op een teleurstelling uitgelopen. Met 7 duiven mee werden er 3 duiven afgevlagd op de plekken 19, 21 en 23. Een plaats in de middenmoot, ongeveer 1 1/2 te laat voor een top klassering. Jammer , ik denk dat de duiven net iets te ver in de rui waren om een top klassering te behalen. Immers op beide vluchten geen verliezen en dat was dit jaar nog niet eerder voorgekomen. Gelukkig is de truc met de 57 wel (gedeeltelijk) gelukt. In het vorige stukje heb ik al verteld dat deze doffer ingekorfd werd vanuit het jonge duivenhok. Na de vlucht vanuit Orange is hij daar blijven zitten en is op Bergerac ingekorfd op 7 dagen broeden. Opnieuw wist deze klasbak zijn prijs te winnen en is daarmee de beste overnachter van het hok geworden. 4x prijs op de marathonvluchten levert hem de titel op van 2e duifkampioen in de Friese Fond Club en zelfs 2e duifkampioen van de gehele Afdeling 11! Conclusie van het afgelopen seizoen: 2x Teletekst en 1x er net naast (11e), 100% prijs op Cahors, maar ook mindere uitslagen op St. Vincent en Periqueux resulteerden in een 4e plaats overall in het NIC. Gelukkig hebben de jaarlingen het meer dan uitstekend gedaan met diverse duiven die alle 5x prijs hebben gevlogen op de dagfondvluchten. De toekomst ziet er wat dat betreft rooskleurig uit.

De duiven zijn inmiddels opnieuw gekoppeld om nog een ronde late jongen groot te brengen. De meeste jongen die nog geboren worden gaan naar andere liefhebbers. Veel gaan er over de grens, we hebben aanvragen van Roemeense en Belgische liefhebbers om duiven te leveren. Ook zijn er liefhebbers uit het zuiden van Nederland welke interesse hebben. We gaan ons best doen om deze liefhebbers tevreden te stellen in de hoop dat ook zij kunnen profiteren van goede duiven.

Wat nog rest zijn de 5 natour vluchten voor de jonge garde. Er zitten zo'n 75 jongen klaar om deze vluchten met goed gevolg af te maken en zo de vliegploeg te completeren voor 2017. Ze zijn inmiddels kaal en zullen dan ook niet geconstateerd worden. Thuiskomen is meer dan voldoende. Ik hoop op 5 vluchten met mooi weer en weinig verliezen zoals we dat ook in 2015 hebben gehad. De tijd zal het leren.

 

Orange2016.png

23 Juli

History Repeats! Ja eigenlijk niet te geloven, een week na Albi opnieuw op Teletekst vliegen! Sommige liefhebbers lukt het nooit en dan hier wel en zelfs 3x dit jaar! Groot was de teleurstelling dan ook toen het bericht op zondagmiddag kwam dat er een fout was gemaakt met de neutralisatietijd en de de 9e NPO omgezet werd naar de 11e plaats. Jammer natuurlijk maar eerlijk duurt het langst. Toch weer een groot succes natuurlijk om opnieuw in de kop van de uitslag te vliegen tegen het creme de la creme van de noordelijke fondliefhebbers. In het NIC werd het het tegen 110 duiven 1, 9 en 23. In het NPO concours 11,51 en 149 en in Sector 4: 26 en 99. De winnende duif was opnieuw een duif van de hokken van Simon IJnsen, Ameland. Was op Albi de 14-1410656 de snelste, ditmaal was het de 14-1410557 die als eerste in Bornwird terugkeerde. De 57 pakte daarmee z'n 3e prijs alweer op evenzovele overnachtingen. Hij staat dan ook hoog in het klassement van duifkampioen in NIC en FFC. Als motivatie werd hij vooraf een dag met zijn duivin in het jonge duivenhok gedaan en.... voila!   En weer een duif met veel Jellema bloed. De stamboom vind u onderaan dit stukje.

Opnieuw dus zware omstandigheden, veel achterblijvers ook. De proef met de jaarlingen is dan ook niet geslaagd. 7 jaarlingen en 4 oude duiven mee: alle oude duiven thuis en slechts 2 jaarlingen thuis. ook bij andere liefhebbers hetzelfde verhaal: Ultsje Jellema 11 mee waaronder 9 jaarlingen, alleen de 2 ouden thuis. Gebr. Limburg idem dito, 31 mee en 11 thuis. Het blijft een zeer lastig en moeizaam seizoen. Ook de deelname aan de nationale concoursen keldert met de week, op  Orange werden er in de gehele Sector slechts 951 duiven ingemand.

Volgende week naar Cahors met 5 duiven en de week daarop de uitsmijter Bergerac met, waarschijnlijk, 7 duiven. We vinden trouwens al steeds meer dekveer in de hokken! Ik hoop dat we deze laatste 2 vluchten zonder kleerscheuren kunnen afmaken. Dan moeten we ons maar weer richten op de 5 natour vluchten met de jonge duiven.

2014-1410657.jpg
sec4Albi.jpg

11 juli

Na 2 moeizame vluchten was er dan plots weer een mooi succes!

Opnieuw Teletekst behaald op de vlucht vanuit Albi (1087 km). Deze keer een "gewone" lossing op vrijdagmiddag 13.00 uur met een west noord westen wind in Frankrijk en hoofdzakelijk west zuid west in Nederland. De verwachting was dan ook dat het deze keer wel eens een vlucht kon worden waarbij de duiven vlot naar huis kwamen. Niets bleek echter minder waar, opnieuw een zeer trage vlucht met geen nachtelijke aankomsten. Opnieuw lang wachten, tot na het middaguur. Om 12.47 uur was er dan eindelijk de 2014-1410656 die de spanning brak. Het bleek een zeer vroege duif, met een 1e plaats in het NIC tegen 134 duiven, de 5e NPO tegen 879 duiven en de 9e Sector 4 tegen 1612 duiven. Goed genoeg voor deze fraaie klassering op Teletekst.

De "56" is een 2 jarige weduwnaar die aan zijn 2e overnachtvlucht begon. Op Limoges kreeg hij de vuurdoop en kwam een uur na de prijzen thuis. Het is een doffer die niet opvalt met een hoog prijspercentage, als jaarling wint hij 2x prijs op de dagfond. Aangezien wij alle jaarlingen aanhouden om ze als 2 jarige te spelen op de overnachtvluchten werd hij dan ook niet afgerekend op zijn prestaties. De "56"is een duif gekweekt door Simon IJnsen van Ameland. Ieder jaar wisselen we 4 jonge duiven uit en beide liefhebbers zijn er, door deze jaarlijkse uitwisseling, niet slechter op geworden. Ook wordt er wel aan samenkweek gedaan en de resultaten hiervan kunt u elders op deze website vinden. De duif stamt voor 50% van het befaamde Jellema ras en heeft als bloedlijn de "SAFFIER" (zie stamboom beneden). Bijna 3 uur later nog 2 duiven welke nog prima prijzen behalen in het concours. Op zondag nog 2 duiven terug op het hok en de teller staat dan op 5 van de 7 ingekorfde duiven. Na St. Vincent en Periqueux is dit natuurlijk een prachtige opsteker. De jaarlingen doen inmiddels ontzettend hun best op de dagfond. Veel vroege prijzen en een hoog prijspercentage met weinig tot geen verliezen. Afgelopen week zijn er nog 8 naar de vlucht Chateauroux geweest. met afstand van 785 km klasseren er 5 van de 8 zich in het NIC en alles weer thuis. Komende dinsdag gaan er waarschijnlijk enkele jaarlingen de korf in voor de ochtendlossing vanuit Orange en dat zijn dan 1026 zware kilometers die ze voor de boeg hebben. Ik hoop op een aangename verrassing.....

2014-1410656.jpg

22 Juni

Alweer 2 weken verder in het duivenseizoen.

Nog even terugkomend op Limoges: inmiddels zijn er 8 van de 13 ingekorfde duiven teruggekeerd op hun hok. Toch nog 5 die missen en ook op de (koninginne) vlucht vanuit St. Vincent zijn we er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. 7 ervaren duiven mee, in de hoop op opnieuw een goede klassering. Jammer genoeg viel ook deze vlucht weer letterlijk in het water. Opnieuw een uitgestelde lossing omdat het weer slecht op de vlieglijn was. Veel regen met een noord westen wind zorgden er  voor dat het een zware vlucht is geworden. Pas op zondag om 17.45 uur viel bij ons de eerste duif gevolgd om 19.48 uur door de 2e.Helaas geen kopprijs deze keer maar in het NIC de 13e plaats van 76 ingekorfde duiven en Nationaal een staartprijs.Blijkbaar hebben onze duiven het niet zo voorzien op natte omstandigheden. Wederom verliezen dus en op deze manier gaat het moeilijk worden om het gehele overnacht seizoen uit te spelen. waarschijnlijk gaan we toch enkele jaarlingen inzetten op de resterende vluchten ook al zijn we daar geen groot liefhebber van.

Inmiddels is de volgende ploeg duiven ingekorfd op de vlucht Periqueux. 6 duiven moeten de eer hoog houden. De eerste 5 prijsduiven van Limoges en een "verse" 2 jarige doffer zijn ingemand voor de, bijna, 1000 km lange tocht huiswaarts. Vooruitlopend op de weersverwachting lijkt het opnieuw een uitgestelde lossing te worden.

Gelukkig is er ook nog genoeg positief nieuws te vermelden. Pieter Kroodsma uit Lichtaard wist op St. Vincent de 1e prijs in het NIC te behalen met een rechtstreekse Keekstra! Met 1 duifje mee waarlijk een topprestatie. En ook Karel de Bruin uit Zwaagwesteinde wist wederom een teletekst notering te behalen op St. Vincent met een duif verkregen van ons. De 2013-4243433 behaalde de 2e plaats NPO. (zie afbeelding beneden). De 2013-4243437 stond in 2015 al op teletekst vanaf Bergerac(zie referenties) en nu dus opnieuw succes met een rechtstreekse Keekstra duif.

 

ttStVincent2016.bmp
TeletekstLimoges2016.jpg

7 juni

Het plaatje hierboven is waar de duivenliefhebbers het voor doen: geklasseerd staan op Teletekst. Het lukte ons gisteren op Limoges. Oorspronkelijk gepland om op vrijdag los maar slecht weer in het zuiden noopten de verantwoordelijken pas te lossen op zondag om 13.30 uur. Dat het een zware vlucht zou gaan worden wisten we al getuige de aankomsten op zondag van de (teruggekomen) vlucht Asse Zelik. Weinig duiven boven de 1000 mpm op een afstand van 295 km beloofden weinig goeds. En inderdaad duurt het tot dinsdagmorgen 10.30 uur voordat de eerste duif geconstateerd werd in Afd. 11. Wij klokken onze eerste getekende om 13.02.46 op een afstand van ruim 895 km, genoeg dus voor een TT notering. Deze duif was vorig jaar ook al de eerste van het hok op Limoges en won toen de 42e NPO . Slechts mondjesmaat vallen er duiven, ook wij moeten uren wachten op nummer 2. Deze meld zich om 17.58 en nummer 3 om 18.33. En toen bleef het stil. Op het moment van schrijven (woensdag 09.30) zijn dit de enige duiven van de 13 ingekorfde duiven. Ja en moet je dan blij zijn met een TT notering of bedroefd zijn om het verlies van de 10, nog, achtergebleven duiven? Ik neig naar het laatste, niet alleen is er enkele jaren van opbouwen weg ook is het erg jammer dat er duiven achterblijven waar je je hoop op gevestigd hebt.

Ik hoop van harte dat er de komende dagen nog veel duiven nakomen anders is het wel een erg zure start van het overnachtseizoen!

30 mei

Alweer 3 weken verder in het seizoen. De afstanden worden langer met de laatste 3 weken 2x Quievrain en afgelopen zaterdag de eerste dagfondvlucht Nanteuil. De eerste Quievrain vlucht zijn alle duiven nog mee geweest maar nu wordt het zo langzamerhand tijd om de duiven op te splitsen in 3 groepen. De jaarlingen werken in eerste instantie 3 dagfondvluchten af. Hierna beslissen we of we ook nog jaarlingen gaan spelen op enkele overnachtvluchten. Het hangt er maar net vanaf of de vluchten goed verlopen en de duiven "goed" thuiskomen. Afgelopen zaterdag kregen de duiven het niet cadeau vanaf Nanteuil (517 km). Het was redelijk warm met regen en onweersbuien op de vlieglijn en een NO wind. De eerste duif viel om 17.12 uur met een snelheid van 1060 mtr pm. 29 jaarlingen en 7 duiven in training voor St. Vincent waren onderweg naar Bornwird. De verwachting was dat de oude ,ervaren duiven het wel zouden winnen van de jaarlingen maar dit bleek niet te kloppen. De eerste 9 aankomende duiven waren alle jaarlingen. De duiven kwamen zeer regelmatig wat stemde tot tevredenheid. In de vereniging werd begonnen met de 1e en 2e prijs en in totaal stonden er 18 duiven op deze uitslag. In Samenspel B werd begonnen met de 30e van 761 duiven en 13 prijsduiven. Op de avond misten er nog 5 duiven op het appel en hier zijn er op zondag nog 3 van nagekomen.

Komende week staat Limoges op het programma, 13 duiven moeten dit klusje gaan klaren. Een ervaren duif van 2013, met 3 prijzen op de overnacht in 2015, en 12 duiven van 2014 welke de vuurdoop krijgen op hun eerste overnachting.

8 mei 2016

De laatste 2 Vitesse vluchten zitten er weer op. Zandvliet en Heusden-Zolder stonden de afgelopen weken op het programma. Na koud en winters weer knapte het weer de afgelopen week op en werd Heusden-Zolder een vlucht met warm weer met een zuid oosten wind. Echt vlot kwamen de duiven niet naar huis in het begin. Na dat de eerste duif geklokt was moesten we 8 minuten wachten op nummer 2 en daarna opnieuw 8 minuten. Gelukkig kwamen de duiven daarna wel vlot naar huis. Resultaat: 2e prijs in de vereniging en 17 prijsduiven. Nu op zondagavond missen er nog 2 jaarlingen van de 53 ingekorfde duiven. De jongen zitten inmiddels allemaal in het daarvoor bestemde hok, de laatste "bon"duiven worden deze week opgehaald en de doffers zitten nu dan eindelijk op weduwschap.

Er volgen nu eerst 2 midfondvluchten alvorens het, voor ons, echte spel kan beginnen. Meaux is de eerste dagfondvlucht gevolgd door de eerste overnachting: Limoges. Volgens de planning gaan alle jaarlingen en de St. Vincent duiven naar de dagfond en zullen er waarschijnlijk 14 duiven ingekorfd worden op Limoges. De duiven voor Limoges kunnen nog 1 vlucht mee en moeten dan de sprong maken van 360 km naar een kleine 900 km. De laatste jaren is Limoges een zware vlucht gebleken. Of dat te maken heeft met het afstandsverschil en 3 nachten mand? Of zijn de weersomstandigheden de laatste jaren gewoon slecht op deze eerste overnachting? Over enkele weken zullen we weten hoe het dit jaar afloopt. De duiven staan er goed voor, komen goed naar huis en zijn prima gezond. Kortom, de basis is goed en ik hoop op een goede vlucht!

 

25 april 2016

De dagen en weken "vliegen"voorbij en inmiddels zijn we alweer 3 Vitesse vluchten verder. Zutphen (132 km), Deurne (209 km) en Weert (233 km) zijn de revu gepasseerd. Zutphen en Deurne zijn snelle vluchten gebleken met een zuid westen wind op de staart. Tot onze verbazing begonnen we op Zutphen zelfs met een 1e prijs in de vereniging! Ook klasseerden de volgende 3 duiven zich nog bij de eerste 10 (3,7 en 8) In totaal pakten we 34 prijzen van de 205 ingezette duiven. Deurne werd begonnen met de 11e prijs in de vereniging en wisten er in totaal 15 duiven zich op de uitslag te vliegen tegen 195 duiven. Afgelopen zaterdag was een vlucht van een geheel ander kaliber, 6 graden en een koude Noorden wind met sneeuw en hagelstenen op de vlieglijn. Ook nu kwamen de duiven goed naar huis. Er werd begonnen met de 3e prijs in de vereniging en in totaal 17 prijsduiven. Voor overnachters zijn dit toch prima prestaties en een teken dat de duiven in goede gezondheid verkeren. Bovendien werd er slechts 1 jaarling verspeeld op de vluchten tot nu toe. Toch missen we er nu 3 doffers en dat hebben we te danken aan de rovers die er 2 bij de hokken wisten te verschalken. De doffers zitten nog steeds op nest, vandaag zijn de duivinnen, samen met 1 jong, van de vlieghokken gehaald. De doffers mogen deze week nog op 1 jong passen en zijn vanaf volgende week weduwnaar. De jongen doen het goed en blaken van gezondheid. Ook zijn er weer 4 aanwinsten bijgekomen via duivenvriend Simon IJnsen (Ameland). 2 zuivere Jellema's uit samenkweek en 2 jongen met een prima afstamming van fondduiven welke hun sporen hebben verdiend op de verre drachten. Als tegenprestatie gaan er ook 4 jongen richting Ameland in de hoop dat er tenminste 1 kampioen bij zal zitten. De kwekers in Dokkum zijn inmiddels bezig met hun 3e ronde. De jongen van 7 koppels verhuizen over enkele weken naar de  Fam. van Heel in Maria Hoop in Limburg.

uitslagZutphen.jpg

5 april 2016

Het is alweer een poosje geleden dat er "nieuws" geplaatst is op de site.

Op 8 en 15 maart zijn alle vliegers gekoppeld. Het "stenen"hok en het het kleine weduwnaarshok op 8 maart en het grote tuinhok een week later. Inmiddels zitten alle duiven dus op (uitkomende) eieren. De koppelingen zijn goed geslaagd, natuurlijk is er altijd wel een koppel bij wat in een andere bak duikt of ruilt met de buurman zijn vrouw. Wat dat betreft verschillen de duiven niet zozeer van mensen. Maar over het algemeen is het allemaal goed geslaagd.

Vorige week zijn we begonnen met het opleren van de duiven en in 3 stappen zijn ze naar Heerenveen gebracht. De duiven kwamen prima naar huis en er zijn geen verliezen te melden. Tijd dus om afgelopen vrijdag in te manden voor de eerste (trainings) vlucht vanuit Heino (101 km). Om 11.15 uur aldaar gelost met een kalme zuid zuid oosten wind kwamen de duiven prima naar huis. De eerste 30 duiven vielen binnen 11 minuten en ook hier zijn er geen verliezen te melden. De gezondheid is dus goed te noemen en met vertrouwen zien we dan ook uit naar komend weekeind wanneer de vlucht Zutphen op het programma staat.

10 februari 2016

Het eerste bericht op de nieuwe website is een feit.

Afgelopen weekend een duivin (zie stamboom) gekocht ter versterking van het kweekhok. Een 100% Jellema duivin, met aan beide zijden "JESSE" (1e Nat. Poitiers) in de stamboom. Bovendien is de duivin naar moederskant sterk ingeteeld naar "ZWART GOUD" (uit broer x zus uit Zwart goud). De duivin meteen ondergebracht in het kweekhok en is meteen aangelopen tegen een Ko van Dommelen doffer.

Ook hebben we de vliegers deze week ingeënt tegen paramixo nadat ze al eerder waren geënt tegen paratyphus en pokken. De duiven staan er prima voor en vliegen dat het een lust is. De kwekers in Dokkum zijn opnieuw gekoppeld voor de 2e ronde. Enkele koppels zijn gewijzigd en bestaan nu hoofdzakelijk uit Jellema x Ko van Dommelen. Deze 2e ronde is te koop voor belangstellenden en de koppels kunnen worden bekeken onder de kop kweekkoppels 2016.

2015-1802724.jpg